Asociatia Nevăzătorilor din România, Filiala Brașov participă în cadrul proiectului MOLLVIS, proiect destinat persoanelor nevăzătoare.

Asociația Nevazătorilor din România, Filiala Brașov, participă în perioada octombrie 2013 - septembrie 2015 în cadrul proiectului All4Well, un proiect destinat persoanelor nevăzătoare care lucrează în sectorul masaj și wellness.

Începând din data de 2 octombrie 2006, Asociaţia Nevăzătorilor Braşov organizează cu caracter permanent cursuri de operator calculator pentru nevăzători. Aceste cursuri se vor organiza non-stop în funcţie de numărul de persoane interesate, fiind prima formă de educaţie pentru adulţi nevăzători disponibilă în mod permanent în ţara noastră.

Presedintele Virgil Lazar utilizand Ellvis

Proiectul denumit ELLVIS este finantat de comisia europeana si isi propune sa implementeze o noua metoda de invatare a limbilor straine pentru copiii dar si pentru adultii nevazatori.

Aceasta nu vine in contradictie cu metodele deja folosite, ci dimpotriva constituie o alternativa care poate fi folosita in paralel sau in completarea acestora.

În perioada 22-24 septembrie 2006 Asociaţia Nevăzătorilor Braşov a organizat fazele zonale ale concursurilor anuale din calendarul Asociaţiei Nevăzătorilor din România. La evenimentul ce s-a desfăşurat la Pensiunea Mariana din Moeciu de Jos au participat în total 24 de concurenţi nevăzători, din judeţele Arad, Alba, Baia Mare, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Harghita, Maramureş şi Satu Mare.