Actualități

Ziua Internaţională a Copilului sărbătorită la Asociaţia Nevăzătorilor Braşov

În data de 1 iunie 2006, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Asociaţia Nevăzătorilor Braşov a organizat o festivitate destinată celor 47 de copii cu deficienţe de vedere aflaţi în evidenţă pe raza judeţului.

„Această festivitate la care copii nevăzători şi văzători participanţi s-au jucat şi s-au bucurat de eveniment împreună, fără nici un fel de discriminare, ne demonstrează că noi, adulţii, mai avem încă multe de învăţat, chiar şi de la copii, despre integrarea reală a nevăzătorilor în societate” a declarat preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Braşov, Virgil Lazăr.

Voluntarii pregătesc clubul filialei pentru festivitate

 

Copii, părinţi şi voluntari bucurându-se împreună de eveniment

Evenimentul a avut loc la Clubul Nevăzătorilor din Braşov, cu participarea conducerii şi voluntarilor Asociaţiei. Festivitatea a fost realizată cu sprijinul celor opt studenţi din grupa de voluntari ai Asociaţiei Nevăzătorilor Brasov care au decorat clubul şi au strâns fonduri pentru achiziţionarea de sucuri şi dulciuri.

Prin bunăvoinţa conducerii restaurantului McDonald’s de pe Calea Bucureşti, care a făcut o donaţie generoasă având în vedere această ocazie, copii nevăzători participanţi la festivitate au primit meniuri McDonald’s şi jucării.

 

Festivitatea a fost şi un prilej de a contribui la integrarea copiilor cu deficienţe de vedere, fiind invitaţi la eveniment pe lângă copii nevăzători şi copii văzători care au unul sau ambii părinţi nevăzători. Astfel ei au avut prilejul să se cunoască, să se joace împreună şi să lege noi prietenii.

Echipa de voluntari si presedintele Virgil Lazar alaturi de cativa beneficiari

Ziua Inter