Actualități

Nevăzătorii din judeţul Gorj au vizitat municipiul Braşov

În spiritul bunei colaborări între filialele Asociaţiei Nevăzătorilor din România, în data de 11 iunie 2006, Asociaţia Nevăzătorilor Braşov a avut plăcerea de a avea ca oaspeţi 60 de membrii ai filialei Gorj, aflaţi într-o excursie prin ţară al cărei itinerar a inclus şi municipiul Braşov.

Deşi iniţial s-a dorit şi organizarea unei întâlniri amicale între membri celor două filiale, datorită timpului scurt aflat la dispoziţia vizitatorilor, aflaţi deja în drum spre casă şi mai având de parcurs peste 300 de kilometri până la destinaţie, programul a trebuit redus drastic, limitându-se la un tur rapid al oraşului.

Grupul de vizitatori condus de preşedintele Virgil Lazăr trecând prin Poarta Schei

 

60 de membri ai Asociaţiei Nevăzătorilor din Gorj au vizitat municipiul Braşov

Grupul de nevăzători din Târgu Jiu a vizitat timp de o oră centrul istoric al Braşovului, sarcina de ghid turistic fiind asumată de preşedintele filialei Braşov, ajutat de câţiva voluntari. Vizita a început la Poarta Ecaterina, urmând Liceul „Andrei Şaguna” şi Poarta Schei.

După câteva minute petrecute la fiecare locaţie grupul a ajuns la strada Sforii, cea mai îngustă din oraş, caracteristică ce putea fi observată chiar şi de nevăzătorii totali prin simpla întindere a braţelor.

După aceasta experienţă inedită a fost vizitat Bastionul Ţesătorilor.

 

Grupul a făcut o scurtă vizită şi la sediul şi clubul Asociaţiei Nevăzătorilor Braşov, ambele aflându-se în apropiere, pe strada Castelului. Din păcate timpul limitat aflat la dispoziţia oaspeţilor nu le-a permis acestora să şi încerce primul internet cafe pentru nevăzători din România, care funcţionează în sediul filialei Braşov.

Pe drumul de întoarcere de la sediu la microbuze grupul a mai vizitat Piaţa Sfatului si Biserica Neagră, vizitatorii fiind încântaţi să se afle chiar pe locul de amplasare al scenei renumitului festival „Cerbul de Aur”. Ei au fost impresionaţi şi de dimensiunile şi exteriorul Bisericii Negre, aceasta fiind din păcate închisă in ziua vizitei.

Plimbarea pe strada Sforii a constituit o experienţă inedită pentru vizitatori

 

La finalul vizitei doamna Victoria Saioc, preşedintă a filialei Gorj, a exprimat mulţumirile vizitatorilor pentru ospitalitatea cu care au fost primiţi de reprezentanţii filialei Braşov şi a invitat nevăzătorii braşoveni să viziteze la rândul lor colegii din Gorj. „Consider că astfel de acţiuni sunt benefice atât pentru cunoaşterea nevăzătorilor din diferite zone ale ţării, cât şi pentru socializarea persoanelor cu handicap, lucru de care este atât de mare nevoie” a declarat în urma întâlnirii domnul Virgil Lazăr, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Braşov.

Nevăzăto