Actualități

Fazele zonale ale concursurilor anuale ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România

În perioada 22-24 septembrie 2006 Asociaţia Nevăzătorilor Braşov a organizat fazele zonale ale concursurilor anuale din calendarul Asociaţiei Nevăzătorilor din România. La evenimentul ce s-a desfăşurat la Pensiunea Mariana din Moeciu de Jos au participat în total 24 de concurenţi nevăzători, din judeţele Arad, Alba, Baia Mare, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Harghita, Maramureş şi Satu Mare.

„Organizarea a trei competiţii zonale este o premieră pentru filiala noastră, mai ales că printre acestea se numără şi concursul destinat femeilor nevăzătoare, aflat la prima sa ediţie din România. Suntem mândrii ca filiala noastră are oportunitatea de a organiza această premieră. Importanţa acestor concursuri nu este dată de valoarea premiilor ci de contribuţia majoră la socializarea nevăzătorilor din ţară” a declarat preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Brasov, Virgil Lazăr.

Prima competiţie din calendarul zonalelor a fost concursul naţional „Prietenii cărţii braille”, concurs de cunoştinţe generale ajuns la a 48-a ediţie, tema acesteia fiind volumul „Enescu azi” de Viorel Cozma.

Masa participanţilor la faza zonală a concursului naţional "Prietenii cărţii braille"

 

Această competiţie tradiţională a fost urmată de concursul de „Citire rapidă şi corectă în sistemul braille”, aflat la a 6-a ediţie. În încheierea zonalelor a avut loc prima ediţie a concursului „Imaginea ta contează”, destinat femeilor nevăzătoare, tema din acest an fiind „Eşti atât de frumoasă…”.

 

Majoritatea concurenţilor au petrecut învăţând seara dinaintea concursurilor

Competiţiile zonale au fost dominate de reprezentanţii filialei Cluj, câştigători în ambele concursuri tradiţionale, în timp ce noua competiţie "Imaginea ta contează" a fost câştigată de reprezentanta filialei Bihor-Sălaj.

Concurenţii Asociaţiei Nevăzătorilor Braşov au avut o participare meritorie, domnişoara Vasilica Varvara ocupând locul 4 la concursul naţional "Prietenii cărţii braille", iar domnişoara Laura Suciu locul 3 la concursul "Imaginea ta contează", cea din urma calificându-se astfel la faza naţională a competiţiei ce va avea loc în data de 4 octombrie la Bucureşti.

 

Mulţumim pe această cale tuturor celor care au făcut posibilă organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a fazelor zonale ale acestor competiţii, în special generoşilor sponsori, dintre care amintim:

Fazele zon