Actualități

Asociația Nevăzătorilor din Romania Filiala Brașov parteneră într-un proiect european pilot de învățare a limbii engleze

Proiectul denumit ELLVIS este finantat de comisia europeana si isi propune sa implementeze o noua metoda de invatare a limbilor straine pentru copiii dar si pentru adultii nevazatori.

Aceasta nu vine in contradictie cu metodele deja folosite, ci dimpotriva constituie o alternativa care poate fi folosita in paralel sau in completarea acestora.

ellvis

Pentru a fi cat mai atractiva in randul copiilor, dar si al adultiilor care isi doresc sa invete engleza intr-un mod placut si chiar relaxant, aceasta metoda este conceputa ca un joc pe calculator in care, cu ajutorul unui joystick , utilizatorul poate naviga intre fisierele audio special adaptate sub forma unui curs cu lectii, exercitii, vocabular, dar si cu camere virtuale prin care se simuleaza deplasarea cu indicarea vocala a obiectelor intilnite, iar traducerea se face instantaneu printr-o simpla apasare de buton.

Metoda s-a bucurat de un real succes in Germania si Marea Britanie, iar proiectul Ellvis isi propune sa o implementeze in Italia, Franta si Romania.

Proiectul a demarat in data de 01.10.2009 avand ca termen de finalizare data de 31.03.2011.

In calitate de partener ASOCIATIA NEVAZATORILOR BRASOV are rolul de a prezenta si propune metoda in scolile de nevazatori din Romania dar si in randul adultilor nevazatori membrii ai asociatiei

Pana in prezent metoda a fost propusa la Liceul pentru Deficient de vedere din Cluj-Napoca si la sediul asociatiei din Brasov unui numar de peste 50 de persoane atat copii cat si adulti nevazatori, potentiali beneficiari, dar si profesori de limba engleza.

A fost prezentat programul original, pentru a testa reactia beneficiarilor in vederea efectuarii corecturilor tehnice necesare. In prezent se lucreaza la traducerea suportului de curs si inregistrarea fisierelor in limba romana, urmand ca departamentul tehnic sa le includa in program.

Dupa finalizarea acestei etape, asociatia Nevazatorilor Brasov va prezenta programul in toate scolile de nevazatori din tara, precum si oricarui membru al asociatiei interesat.

NOTA: Calitatea de membru al asociatiei se poate dovedi cu legitimatia de nevazator vizata la zi sau pe baza chitantei care atesta plata cotizatiei pe anul in curs.

Presedinte Virgil Lazar

Asociația