Actualități

Cursuri de operator calculator pentru nevăzători disponibile permanent

Începând din data de 2 octombrie 2006, Asociaţia Nevăzătorilor Braşov organizează cu caracter permanent cursuri de operator calculator pentru nevăzători. Aceste cursuri se vor organiza non-stop în funcţie de numărul de persoane interesate, fiind prima formă de educaţie pentru adulţi nevăzători disponibilă în mod permanent în ţara noastră.

“Prin lansarea acestor cursuri cu caracter permanent calea spre integrarea în societate va fi accesibilă tuturor nevăzătorilor interesaţi în dezvoltarea personală şi profesională, oferindu-se în premieră naţională o formă de educaţie permanent disponibilă pentru adulţii nevăzători, a cărei sustenabilitate depinde doar de dorinţele şi necesităţile celor cărora li se adresează, spre deosebire de programele pilot precedente care au fost disponibile doar pentru un număr restrâns de persoane şi pe o perioadă limitată de timp” a declarat despre eveniment preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Braşov, Virgil Lazăr.

Cursurile se desfăşoară pe baza programei ECDL Start recunoscute în peste 140 de ţări din lume, pe lângă modulele de baza (Bazele tehnologiei informaţiei, Windows, Word, Internet şi comunicare) cursanţii nevăzători beneficiind de un modul special pentru acomodarea cu tastatura şi de suport de curs modificat pentru a include noţiunile necesare folosirii programului de citire al ecranului şi a sintetizatorului vocal, care le fac accesibilă utilizarea calculatorului.

Nevăzătorii interesaţi de cursuri beneficiază de instructori cu pregătire specială şi calculatoare echipate cu ultimele tehnologii de acces

 

Universal Computer Center - cod fiscal: R15317687; c.u.i.: J08/561/2003

Organizează la Braşov

CURSURI ŞI TESTĂRI

(Windows XP, Word, Excel, Access, PowerPoint, Internet)

în vederea obţinerii

DIPLOMEI ECDL

(European Computer Driving Licence)

Prima ta diplomă recunoscută în EUROPA şi AMERICA!

 

Înscrieri, informaţii şi detalii despre avantajele oferite la: Universal Computer Center - adresa: Str. Turnului 5A; tel. 426867; tel. mobil: 0745132130; email: ecdl@deltanet.ro Sigla Universal Computer Center

 

Cursurile în funcţie de opţiunea participanţilor au o durată minimă de 40 de ore, absolvenţii primind certificate eliberate de Asociaţia Nevăzătorilor Braşov, aceia dintre ei care sunt interesaţi nu numai de folosirea calculatorului în scop personal ci doresc să îşi îmbunătăţească şansele pe piaţa muncii având posibilitatea de a participa la testări pentru obţinerea certificatului ECDL Start, testări organizate de Universal Computer Center din Braşov, în condiţii de accesibilitate şi la preţuri preferenţiale.

Aceste cursuri reprezintă un prim pas spre obiectivul asociaţiei noastre de a oferi o gamă cât mai diversificată de cursuri de perfecţionare personală şi profesională pentru nevăzătorii adulţi din judeţ, gamă pe care sperăm să o extindem în curând, oferind cursuri de mobilitate, limba engleză, citire în braille şi reflexoterapie.

Cursuri de