Actualități

15 octombrie - "Ziua bastonului alb"

Începând din anul 1964, pentru a recunoaşte rolul bastonului alb atât de instrument ajutător cât şi de simbol pentru nevăzători, se sărbătoreşte în fiecare an „Ziua bastonului alb”. În acest an Asociaţia Nevăzătorilor Braşov organizează o serie de acţiuni menite să evidenţieze pentru publicul larg importanţa bastonului alb ca simbol oficial recunoscut al nevăzătorilor şi totodată să informeze cetăţeanul obişnuit în legătură cu problemele reale cu care se confruntă zi cu zi persoanele cu deficienţe de vedere.

„Prin acţiunile organizate cu ocazia Zilei Bastonului Alb dorim să ne adresăm nu numai nevăzătorilor, ci mai ales celorlalţi membrii ai societăţii, care cu acest prilej pot fi informaţi despre problemele reale cu care se confruntă zilnic o parte din concetăţenii lor, concetăţeni care trec de obicei neobservaţi printre ei”, a declarat preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Braşov, Virgil Lazăr.

Bastonul alb nu este numai un instrument care permite dobândirea independenţei, ci este şi un simbol care îi reprezintă pe cetăţenii nevăzători din societatea noastră.

„Ziua bastonului alb” marchează numeroasele realizări ale nevăzătorilor şi slab văzătorilor, recunoscând rolul bastonului alb în creşterea independenţei de mişcare.

Bastonul alb - instrument ajutător şi simbol pentru nevăzători

 

Campania de informare a comunităţii urmăreşte sensibilizarea opiniei publice în legătură cu problemele nevăzătorilor

Pentru maximizarea impactului acţiunile întreprinse de voluntarii Asociaţiei Nevăzătorilor Braşov cu acest prilej au fost programate pentru zilele de 16 şi 17 octombrie, deoarece în cursul acestora se intenţionează distribuirea de materiale informative atât trecătorilor din zonele centrale ale municipiului Braşov, cât şi instituţiilor şi organizaţiilor active în domeniul protecţiei sociale şi integrării în societate a persoanelor cu deficienţe de vedere.

Acţiunile organizate de Asociaţia Nevăzătorilor Braşov cu ocazia „Zilei bastonului alb” se înscriu în cadrul mai larg al campaniei de informare a comunităţii începute pe 30 iunie 2006 cu lansarea broşurii „Cum să ghidaţi un nevăzător”.

15 octombr