Lansarea proiectului „Împreună învingem întunericul”

Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Brașov anunță lansarea proiectului „Împreună învingem întunericul“.

Proiectul beneficiază de o finanțare în valoare de 49.901 lei din partea Primăriei Municipiului Brașov, în cadrul programului de finanțări nerambursabile din bugetul Municipiului Brașov, pentru activități nonprofit de interes local din domeniul social și este în concordanță cu Strategia de dezvoltare a serviciilor sociale pentru perioada 2019-2023, OS 2 „Asigurarea participării depline a persoanelor cu dizabilități la toate domeniile vieții”.

Proiectul are ca scop promovarea și accelerarea procesului de implementare a egalizării șanselor persoanelor cu dizabilități vizuale, aflate într-o stare accentuată de vulnerabilitate și risc de excluziune din cauza pierderii vederii la vârstă adultă și numai.

Perioada de implementare a proiectului este de 5 luni.

Principalele activități ale proiectului includ amenajarea și eficientizarea energetică a spațiului pentru desfășurarea activităților de instruire/alfabetizare Braille a persoanelor din grupul țintă și dotarea tehnică a organizației cu echipamente de imprimare și consumabile specifice (tactile, în relief, alfabet Braille), pentru satisfacerea imediată a necesităților beneficiarilor din grupul țintă.

Proiectul urmărește de asemenea realizarea de diferite produse importante pentru accesibilizarea mediului fizic, cum ar fi:

  • etichete scrise în alfabet Braille pentru aplicat pe mobilier, pe ambalaje alimentare și nealimentare, pe umerașe pentru obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, pentru identificarea culorilor structurii țesăturilor, și distribuirea lor către beneficiari;
  • confecționare hărți tactile personalizate (în relief/3D) ale traseelor uzuale pe care se deplasează beneficiarii (ex. domiciliul-farmacie; domiciliu-medic familie; domiciliu-sediu asociație; domiciliu-stație RAT);
  • accesibilizare materiale didactice și pentru elevi/studenți nevăzători (rigle cu marcaje în relief; hărți geografice tactile, etc.).

Pentru mai multe informații legate de proiect ne puteți contacta la datele de mai jos:

Telefon – 0268 478 328

Email – bvanvr@gmail.com

Proiect finanțat de Municipiul Brașov.

Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Braşov și nu implică nici o responsabilitate din partea acestuia.